Salesforce Pardot Spring ’22 Release

De Salesforce Pardot lente ’22 releases zijn bekend! Er zijn meer functies en verbeteringen, wat Pardot betreft. De nieuwe functies zullen gaten dichten in de nieuwe lightning email builder, er is een verbetering wat de slack connector betreft en de Pardot API V5 zal in lijn worden gebracht met de V3 en V4. In dit artikel vind je een samenvatting van alle (de belangrijkste) updates.

1. Push e-mails van Lightning Experience naar Automation Rules en Completion Actions

Sinds de introductie van de Lightning Email Template Builder en Email Content, is dit de meest verwachte functie. Nu kan je e-mail content “pushen” voor gebruik in automatiseringsregels en afrondingsacties.

Er is nu een knop om een e-mail te triggeren naar automatisering. In de praktijk is de e-mailinhoud die je hebt geactiveerd voor automatisering nu niet alleen beschikbaar voor engagement studio’s, maar ook voor Automations rules and Completion actions.

2. Verbeterde landingspagina-ervaring

Er zijn verschillende verbeteringen aangebracht in de Lightning Landing Page Builder: Pas de stijlen van Pardot-formulieren aan in de verbeterde Landing Page Builder.

Pas kleuren, lettertypen, marges en meer toe op een Pardot-formulier in de verbeterde Landing page Builder. Terwijl je waarden aanpast in het Style tabblad, verschijnen de wijzigingen op het canvas.

3. Stel een redirect in voor ongepubliceerde landingspagina’s

Je kunt nu omleidingsinstellingen configureren die worden geactiveerd wanneer een verbeterde landingspagina niet wordt gepubliceerd. Voorheen, wanneer een Pardot landingspagina van het web werd verwijderd, stuurde een standaard omleiding bezoekers naar de website die in Jouw Pardot Instellingen staat. Het nieuwe Redirect Target veld op een landingspagina record kan de standaard website ondersteunen of een aangepaste URL die je opgeeft.

4. Scripts toevoegen aan landingspagina’s

Verbeterde landingspagina’s ondersteunen nu scriptcode, zoals het JavaScript dat wordt gebruikt om Google Analytics-tracering te ondersteunen. Je kan code toevoegen aan de header of footer van een individuele landingspagina, met behulp van <link>, <script> en <style> tags.

5. Sneller bouwen met pagina-indelingen en Breadcrumbs

Met de nieuwe, kant-en-klare lay-outs die beschikbaar zijn in de verbeterde bouwer voor landingspagina’s, kun je in luttele seconden rijen en kolommen invoegen. Nieuwe broodkruimels maken het eenvoudig om rijen te bewerken.

6. Maak aangepaste componenten voor e-mailtemplatebouwer

Met deze nieuwe functie is het mogelijk om een Lightning webcomponent te ontwikkelen voor weergave in Lightning e-mailsjablonen. Dit kan marketeers en managers helpen meer aantrekkelijke e-mailcontent voor hun klanten te maken.

7. Verbeteringen aan de Pardot Slack Connector

Deze bètafunctie bevat verbeteringen sinds de laatste release. De voltooiingsactie om een Slack-notificatie te sturen wanneer prospects interactie hebben met jouw marketingmiddelen is nu beschikbaar in de interactieve Pardot Email Experience. Bovendien is er nu een gebruikstabblad op de Slack-connector, zodat je kunt zien op welke middelen je marketingteam de voltooiingsactie gebruikt.

8. Externe Activiteiten

Dit zijn activiteiten die buiten Pardot plaatsvinden, om deze activiteiten binnen Pardot te brengen, moet elke APP van derden een Marketing APP-extensie instellen. Zodra de Marketing extensie is geactiveerd om de externe activiteit te automatiseren, worden de gegevens doorgegeven aan Pardot via de nieuwe API V5 en getoond op prospect record.

9. Pardot API V5

Pardot API V5 zal in deze release gelijkvormigheid bereiken met de V3 en V4. Je kunt zien waar wat is veranderd en toegevoegd aan de API. De Tracking en Consent JavaScript API heeft als doel je meer controle te geven over het volgen van bezoekers.

10. Pardot Classic App wordt met pensioen gestuurd

Met ingang van 11 oktober 2021 is de Pardot Classic App niet langer beschikbaar voor nieuwe accounts, en het is gepland voor pensionering in alle Salesforce org op 17 oktober 2022.

Kort gezegd; de nieuwe functies en verbeteringen zullen ons allen een stuk vooruithelpen. Wil je meer weten over de nieuwe Salesforce Pardot spring ’22 release en onze ervaringen binnen pardot?