Marketing Cloud vs. Marketing Cloud Account Engagement (Pardot)

Marketing Cloud en Marketing Cloud Account Engagement (Pardot) zijn twee krachtige platformen van Salesforce. Beide hebben ze voordelen waarin je al hun capaciteiten kunt benutten en je een geweldige prestatie zult neerzetten. Je hebt misschien gehoord dat het verschil zit in het feit dat de ene B2B is en de andere B2C, maar dat is het niet alleen.

Maar eerst, wat is MC Account Engagement (Pardot) of Marketing Cloud?

MC Account Engagement (Pardot)

MC Account Engagement (Pardot) is een marketing automatisering software en lead management van Salesforce. Het staat bekend als de intelligentere automatiseringsoplossing in ‘s werelds nummer één CRM. Het wordt meestal gebruikt voor B2B-marketingtactieken en account-based marketing. Het kan worden gebruikt om een brug te slaan tussen marketing- en verkoop-KPI’s. Het stelt je ook in staat om customer journeys te implementeren, te creëren en te behandelen die passen bij de behoeften van je klanten/prospects.

Marketing Cloud

Marketing Cloud is ook een platform van Salesforce, hoewel het door SF is overgenomen van ExactTarget. IT kan worden gebruikt voor elk type bedrijf om te investeren in e-mail marketingstrategieën. Kleine bedrijven kunnen nieuwe klanten veroveren en aan zich binden zonder hun personeelsbestand uit te breiden. Je kunt de journeys van klanten plannen, personaliseren en optimaliseren, waardoor je ze beter kent, resultaten meet en het marketingbudget van je bedrijf maximaliseert.